INCIDENT în Otopeni. Un avion a lovit pista la decolare CU COADA

Publicat: 14 09. 2018, 20:37

Un avion Blue Air care se îndrepta spre Liverpool s-a întors pe Aeroportul Otopeni din București, din motive tehnice. Potrivit unor surse, coada aoaratului a lovit la decolare pista. La bordul aeronavei se aflau 170 de pasageri. Avionul a decolat la ora 16.44 către Liverpool, iar incidentul s-a produs în momentul în care avionul se ridica de la sol.

„Aparatul de zbor s-a întors la sol pentru verificări tehnice”, a declarat Valentin Iordache, directorul Aeroporturi București.

„Zborul 0B133, care a decolat în această după-amiază de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Liverpool, s-a reîntors la București ca urmare a deciziei comandantului. Respectând procedurile în vigoare și pentru că siguranța este prioritară la Blue Air, echipajul a decis să revină la Otopeni ca urmare a unei suspiciuni de defecțiune tehnică”, se scrie în comunicatul de presă al Blue Air.

Blue Air precizează că, pentru a elimina orice suspiciune și pentru liniștea pasagerilor, avionul a aterizat pe Aeroportul Otopeni în condiții de maximă siguranță, la ora 18:25, pentru efectuarea verificării tehnice.

„Pentru a diminua disconfortul creat de realizarea procedurilor de inspecție, compania a luat decizia ca pasagerii să fie transportați cu o altă aeronavă Blue Air și să ajungă la destinație în cel mai scurt timp posibil”, se subliniază în comunicatul companiei aeriene.