Incidente la Castellon din cauza aglomerației la vot. Românii au strigat „Rușine să vă fie!” și „Hoții” – VIDEO

Publicat: 26 05. 2019, 14:08

„La Castellón, unde e cea mai mare comunitate de romani din Spania, se striga #hotii . Oamenii sunt foarte nemulțumiți pentru că se înaintează foarte greu, mai sunt foarte multe persoane care vor sa voteze și autoritățile nu vor sa suplimenteze stampilele de vot!”, a scris o femeie, pe Facebook.

Oamenii au început să scandeze „Hoții! Hoții!” și la fața locului a venit Poliția.

„Off offf… Autoritățile romane ne pun mereu în situații jenante în fata Europei „, a mai scris femeia.

Sute de oameni așteaptă, duminică, și la coadă la secția de votare deschisă la Harrow Council din Londra, imaginile fiind postate pe rețelele de socializare.

Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra sau Antwerp, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române.

O coadă uriașă s-a format la singura secție de votare amenajată în Valencia (Spania), românii așteptând în medie 4 ore. Mai mulți spanioli s-au oprit din drum și i-au întrebat pe români ce au pățit de s-au adunat în număr atât de mare.

Duminică, până la ora 13.00, votaseră 99.788 de români în străinătate la alegerile europarlamentare și 98.174 la referendumul pe justiție.

Foto: Captură