Încurcătură de necrezut: Româncă, declarată mamă biologică a unei fete la 12 ani după ce o născuse. Ce s-a întâmplat de fapt

Publicat: 17 09. 2020, 20:57
Încurcătură de necrezut: Româncă, declarată mamă biologică a unei fete la 12 ani după ce o născuse. Ce s-a întâmplat de fapt / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

O femeie din județul Satu Mare a fost declarată mama biologică a fiicei sale la 12 ani după ce a născut-o deoarece avusese loc o încurcătură în timp ce pe femeie o luaseră durerile nașterii.

Totul a pornit de la o încurcătură care a avut loc în ziua în care femeia a născut – a încurcat buletinul ei cu al altei femei cu care locuia în aceeași casă în perioada respectivă.

La mijlocul lunii iulie, judecătorii din Negrești-Oaș au decis ca pe certificatul de naștere al fetei să fie trecut numele mamei biologice deoarece în document figura numele unei alte femei, notează adevarul.ro.

Încurcătura care i-a schimbat viața: Fiica născută nu era a ei… în acte

În documentele depuse la judecătoria, femeia a povestit cum atunci când a intrat în travaliu, din cauza durerilor, a luat din casă buletinul unei alte femei, ceea ce a dus la o „teribilă încurcătură”. Astfel, cadrele medicale au completat fișele medicale ale fetei cu datele de pe buletinul primit, iar bebelușul a primit numele femeii cu care locuia în casă mama ei.

De asemenea, femeia a arătat cum fata a ajuns la 12 ani fără să aibă documente de identitate, să nu meargă la școală, să nu aibă alocație și medic de familie.

Martor la proces a fost mediatorul sanitar din satul în care locuiește femeia care a povestit cum pe timpul sarcinii a păstrat legătura cu ea și o sfătuia ce medicamente să ia în caz de dureri, întrucât femeia nu fusese monitorizată de un medic. În plus, acesta a mai declarat și faptul că în comunitate în care trăiesc, femeia și soțul ei sunt recunoscuți drept părinți ai minorei.

Româncă, declarată mamă biologică a unei fete la 12 ani după ce o născuse

Faptul a fost dovedit și biologic în urma unui test ADN.

„Instanţa apreciază că, pe de o parte, urmare a probatoriului administrat, reclamanţii au făcut dovada faptului că în societate/comunitate copilul este recunoscut ca aparţinându-le, respectiv au dovedit faptul că prin comportamentul lor faţă de minor, îngrjindu-se de creşterea şi educarea lui, copilul se comportă faţă de aceştia ca fiind părinţii săi. Pe de altă parte, instanţa constată că reclamanta a făcut dovada atât a sarcinii şi a naşterii unui copil cât şi a identităţii copilului născut de ea cu copilul cu privire la care a fost promovată prezenta acţiune”, se arată în sentinţa Judecătoriei Negreşti-Oaş.