Indian internat cu malarie la Institutul Matei Balș din Capitală

Publicat: 15 02. 2012, 10:23
Actualizat: 26 05. 2012, 00:53
Un cetățean indian care venise în interes de afaceri la combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galați a fost transportat la Institutul "Matei Balș" din Capitală, fiind diagnosticat cu malarie.

Un cetățean indian care venise în interes de afaceri la combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galați a fost transportat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Institutul "Matei Balș" din Capitală, fiind diagnosticat cu malarie, a declarat, astăzi, Sorin Ungurianu, directorul ASP Galați.

Bărbatul venea din India, în drumul său spre Galați oprindu-se opt zile și în Chicago (Statele Unite ale Americii), transmite corespondentul MEDIAFAX. Bărbatul a ajuns în România la jumătatea săptămânii trecute. "A fost internat vineri la Spitalul de Urgență din Galați, crezându-se inițial că este vorba de o viroză puternică. Medicii și-au dat seama că este malarie după ce pacientul a făcut un puseu de febră și a început să aibă frisoane. A fost transportat sâmbătă la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați", a declarat Ungurianu.

Acesta este cel de-al treilea caz de malarie înregistrat în Galați în ultimii doi ani. În august 2005, a fost internat cu malarie băiatul unui angajat indian de la ArcelorMittal Galați, copilul aflându-se în România în vizită. În iarna aceluiași an a fost internat tot cu malarie un marinar român ce lucrase cinci ani în Coasta de Fildeș. Toate cazurile au fost trimise la Institutul "Matei Balș".