INEDIT. Apropierea de cei dragi cu ajutorul ”mănușii de îmbrățișare” în criza coronavirusului

Publicat: 18 05. 2020, 22:53
Sursă FOTO Daily Motion

O femeie canadiană a venit cu o modalitate ingenioasă de a-și îmbrățișa în siguranță mama, chiar în timpul pandemiei coronavirusului: „mănușa de îmbrățișare”, o prelată din plastic cu patru mâneci atârnate de o linie de haine.

„Mănușă de îmbrățișare”, dezvoltată  în ajunul Zilei Mamei

În orașul Guelph din sudul Ontario, Carolyn Ellis și soțul ei Andrew au dezvoltat așa-numita „mănușă de îmbrățișare” în ajunul Zilei Mamei, care în acest an a fost sărbătorită pe 10 mai în America de Nord, potrivit Euronews.

„Mi s-a părut că nu primește îmbrățișări și că trebuie să facem ceva în acest sens”, a spus Carolyn pentru AFP. „Vreau să-l dau pentru Ziua Mamei”.

Au atașat mânecile de plastic într-o prelată mare, permițându-le două persoane să se îmbrățișeze reciproc, fără a face contact direct.

„A fost foarte mult un efort de timp, încercând să descopăr dimensiunea și înălțimea găurilor”, a spus Ellis. „Am lucrat la ea până la orele târzii ale zilei de sâmbătă, iar apoi am avut totul pregătit pentru Ziua Mamei duminică”.

Un videoclip pe care l-au înregistrat despre momentul în care au îmbrățișat a fost distribuit pe social media și a devenit rapid viral. Dar Ellis spune că a fost surprinsă de cât de repede a decolat.

„Am vrut doar să o îmbrățișez pe mama”, a spus ea. „Am fost destul de șocați de cât de repede a devenit viral, dar încântați că alți oameni beneficiază de îmbrățișarea noastră. Ne-a plăcut.”

Și, în timp ce o îmbrățișare acoperită cu plastic nu va fi niciodată la fel de bună ca realul, a fost încă reconfortantă – după săptămâni de blocaje și alte măsuri de distanțare socială – pentru a putea să o țină din nou pe mama ei, a spus Ellis.

Sentiment de normalitate în criza coronavirusului

„Acest lucru îi permite să revină la normal. Ne oferă într-adevăr un sentiment de speranță că nu va fi pentru totdeauna”, a spus Ellis.

„Acel sentiment fizic se simte ca acasă, știi, o îmbrățișare de la mama ta – se simte atât de bine.“