Infirmieră de la Spitalul Județean Gorj reținută, fiind suspectată că a dat mită pentru a se angaja

Publicat: 30 01. 2013, 12:58
Actualizat: 30 01. 2013, 18:14

O infirmieră de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost reținută, miercuri, în dosarul privind angajările făcute la unitatea medicală în toamna anului trecut, femeia fiind suspectată că ar fi dat mită pentru a câștiga concursul de ocupare a postului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Femeie, Mariana Văcăroiu, infirmieră la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost audiată, miercuri, la Parchetul Tribunalului Gorj, de unde a fost scoasă cu cătușe la mâini și urcată într-o mașină a Poliției pentru a fi dusă în arestul Poliției Gorj.

Conform unor surse judiciare, femeia este suspectată că ar fi dat mită pentru a câștiga concursul de ocupare a postului.

Sursele citate au mai precizat că în acest dosar vor mai fi făcute audieri inclusiv vineri.

Miercuri, la Parchetul Tribunalului Gorj au fost audiate în acest caz trei angajate ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, între care șeful Biroului Resurse Umane.

Mai multe percheziții au avut loc marți la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în urma unor reclamații depuse la Poliția Județeană Gorj după mai multe concursuri de angajare desfășurate în toamna anului 2012.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Gorj, George Neagoe, declara că reclamațiile au vizat modul în care s-au făcut angajări la Spitalul Județean, precizând că o parte dintre angajări au fost contestate de candidații care au pierdut concursul.

George Neagoe mai spunea că perchezițiile au durat câteva ore și au vizat biroul angajaților de la resurse umane, fiind ridicate mai multe înscrisuri.

Procurorul de caz Emil Moța nu a făcut nicio declarație cu privire la această anchetă, menționând doar că cercetările sunt „la început”, iar orice amănunt devenit public ar putea influența evoluția dosarului.

Managerul privat al spitalului din Târgu Jiu, Cristian Vlădoianu, care este în funcție de trei zile, declara, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX că va face un inventar pentru a avea o imagine de ansamblu după preluarea conducerii unității.

În toamna anului 2012 Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a organizat concursuri pentru ocuparea câtorva zeci de posturi, o parte dintre acestea fiind vacante, astfel că o nouă serie de examene este programată pentru februarie 2013.

Gigi Ciuncanu, corespondenti@mediafax.ro