Infotrafic: Trei drumuri naționale, în Galați, Vaslui și Bacău, rămân închise din cauza zăpezii

Publicat: 31 12. 2014, 00:22

Potrivit comunicatului Infotrafic, rămân închise, în urma ninsorii abundente și a viscolului, următoarele tronsoane de drumuri naționale: DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați), DN24A Huși – Murgeni (jud. Vaslui) și DN11A Podu Turcului (jud. Bacău) – Bârlad (jud. Vaslui).

Circulația a fost reluată, în condiții de iarnă, pe DN23B Măicănești – Ciorăști, în județul Vrancea. Pe drumurile naționale din județul Tulcea (DN22, DN22D, DN22E, DN22F, DN22A) și pe DN24B Huși – Albița se circulă cu restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Pe DN2F Ivănești (județul Vaslui) – limita cu județul Bacău se menține restricția pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În județul Prahova, pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier a început să scadă în intensitate. Încă sunt coloane de autovehicule de la intarea în Sinaia până în Bușteni, dar fluența circulației este din ce în ce mai bună. În zona Puchenii Mari și între Ploiești și Bănești s-a format ceață, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.

Pe autostrada A3 București – Ploiești ceața reduce vizibilitatea la aproximativ 20 de metri pe porțiunea cuprinsă între kilometrii 14 și 31 și sub 100 de metri între kilometrii 31 și 68, iar pe autostrada A1 București – Pitești s-a lăsat ceață între kilometrii 11 și 36.

În județul Ilfov, pe DN1 și pe DN2, ceața reduce vizibilitatea sub 100 de metri.

În unele zone porțiunile de carosabil uscat pot alterna cu altele acoperite cu gheață sau zăpadă, avertizează Centrul Infotrafic.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare, valabilă până pe 2 ianuarie 2015, la ora 10.00, referitoare la vreme deosebit de rece. De asemenea, la noapte și în cursul zilei de mâine vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea, spulberând zăpada deja depusă.