ÎNGROZITOR. Trei femei aflate într-un centru de izolare din Vrancea ar fi fost violate

Publicat: 26 05. 2020, 21:47
O comună din Prahova riscă să intre în carantină, după 7 cazuri de infectare cu Covid-19

Trei femei de naționalitate srilankeză, angajate ale unei firme din municipiul Focșani, ar fi fost violate în timp ce se aflau într-un centru de ziolare.

În prezent, polițiștii fac cercetări pentru a stabili dacă femeile au fost victimele unui viol, transmite news.ro.

Cele trei femei se află în izolare într-un centru din localitatea Garoafa, după ce au intrat în contact cu persoane confirmate cu coronavirus.

Caz îngrozitor într-un centru de izolare din Vrancea

Conform reprezentanţilor IPJ Vrancea, în reclamaţia fcută printr-un apel la 112 se preciza că cele trei femei ar fi fost violate în complexul modular din localitatea Garoafa unde locuiesc împreună cu conaţionali de-ai lor.

„Este vorba despre un apel la 112 efectuat de o altă persoană care preciza că 3 femei ar fi fost violate. A fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru a se stabili cu exactitate dacă cele sesizate se confirmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Lidia Braşoveanu.

Potrivit primelor informații, femeile cu vârste curpinse între 36 și 52 de ani ar fi fost violate chiar de conaționalii lor.

Cele trei femei au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, pentru evaluare medicală şi expertiză medico-legală.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că sesizarea ar fi fost făcută de angajatorul muncitorilor din Sri Lanka.

În centrul din localitatea Garoafa locuiesc peste 40 de persoane de origine srilankeză, angajaţi ai firmei de confecţii din Focşani.

Oamenii se află în izolare, fiind contacţi ai unor cetăţeni srilankezi diagnosticaţi cu COVID-19, care, după ce au fost depistaţi pozitivi, au fost mutaţi în tabăra de la Gălăciuc.

Recent, mai multe muncitori din Sri Lanka au ajuns în atenția presei naționale după ce au ajuns în cursul serii de duminică, 24 mai, pe aeroportul din Otopeni.

Un număr de 36 de cetățeni din Sri Lanka, care lucrau în Botoșani, au fost concediați și au venit, duminică seara, pe Aeroportul Otopeni, de unde ar fi vrut să plece acasă. Odată ajunși pe aeroport, au constat că nicio cursă nu era prevăzută pentru ei, deşi aşa au fost anunțați de angajatorii lor români. Ei au fost cazaţi în nopatea noaptea de duminică spre luni.