Înscrierile copiilor în gradinițele din București încep în 16 aprilie

Publicat: 15 02. 2012, 11:56
Actualizat: 17 05. 2012, 20:41
Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a decis, vineri, ca înscrierile copiilor în gradinițele din Capitală să aibă loc în perioada 16 - 22 aprilie, iar reînscrierea pentru cei aflați deja la grădiniță să înceapă în 17 martie.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a decis, vineri, ca înscrierile copiilor în gradinițele din Capitală să aibă loc în perioada 16 – 22 aprilie, iar reînscrierea pentru cei aflați deja la grădiniță să înceapă în 17 martie.

Cererile vor fi primite și înregistrate în ordinea depunerii lor, indiferent de numărul acestora, dar fără a fi considerate rezolvate, precizează conducerea ISMB. Validarea înscrierilor va fi realizată în perioada 23 – 30 aprilie, a precizat sursa citată. Criteriile care vor sta la baza selectării cererilor vizează apropierea de domiciliu, existența fraților sau surorilor în grădiniță, cât și existența serviciul părinților sau al susținătorilor legali aproape de unitate. De asemenea, fiecare unitate școlară poate stabili criterii specifice de admitere, aprobate în Consiliul de administrație, în cazul în care aceasta oferă servicii educaționale speciale.

Totodată, pentru copiii care au frecventat grădinița în aceeași unitate în anul școlar 2007 – 2008, reînscrierea se va face în perioada 17 martie – 15 aprilie.

Inspectorul general școlar Stelian Victor Fedorca a precizat că pentru asigurarea transparenței acestui proces, directorii grădinițelor trebuie să afișeze la vedere și să îi informeze pe toți cei interesați cu privire la perioada de reînscrieri sau înscrieri, capacitatea grădiniței (numărul de copii pentru care a fost proiectată, numărul de copii aprobat prin plan de școlarizare pentru anul școlar 2008 – 2009 ), numărul de copii reînscriși/ înscriși zilnic (în perioada dedicată acestor operații ) și numărul de locuri disponibile pentru înscrieri în anul școlar 2008 – 2009 după perioada de reînscriere, precum și perioada în care unitatea este înschisă pentru igienizări și/sau reparații.