Înșelătorie pe internet: Lista stațiilor peco care vând benzina cu 3 lei litrul, ca o revoltă față de scumpiri

Publicat: 16 10. 2021, 15:43
Înșelătorie pe internet

Mai mulți locuitori ai orașului Constanța au primit zilele acestea mesaje pe rețelele sociale, prin care li se recomanda să acceseze o listă cu stațiile peco care vând benzina cu 3 lei litrul și motorina cu 3,5 lei, ca o revoltă față de creșterea prețului carburanților.

„Câteva benzinarii din ţară vor vinde benzina și motorina fără taxe adăugate la preţul carburanţilor pentru a protesta împotriva fostului guvern Cîțu și viitorul guvern neformat încă (dar corupt și ăsta 100%). Astfel, între orele 12-18, prețul carburanţilor va fi la benzină standard 3 lei, iar la motorină 3,5 lei”, scrie în mesajul distribuit zilele trecute pe rețelele sociale, potrivit publicației Replica de Constanța.

În textul mesajului era inserat și un link, care conținea o falsă ”hartă a benzinăriilor din România care se alătură protestului”.

În realitate, acest link ducea la o imagine, fiind vorba de o tentativă de fraudă sau de o glumă.

Preţul benzinei premium a sărit de 7 lei / litru

Preţul benzinei premium a depăşit 7 lei pe litru la pompă, cu 40% mai mult decât anul trecut, când un litru de carburant costa sub 5 lei, arată datele publicate în Monitorul Preţurilor la carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei în urmă cu doi ani.