Inspectorul școlar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, și-a dat demisia

Publicat: 21 05. 2012, 18:27
Actualizat: 21 05. 2012, 18:27

Șeful Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Cristian Alexandrescu, a demisionat din funcție, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, care a mai spus că și-ar fi dorit ca acesta să nu plece.

„Aș fi vrut să-l păstrez, dar a fost decizia lui să plece”, a spus Pop.

Contactat de MEDIAFAX, Alexandrescu a confirmat că pleacă de la șefia ISMB, demisia urmând să intre în vigoare la 4 iunie. „A fost opțiunea mea să plec. Am pregătit examenul de bacalaureat și testele naționale. Domnul ministru mi-a propus să rămân, dar cred că e mai bine așa”, a spus inspectorul demisionar.

Profesorul Cristian Alexandrescu este inspector școlar general al Capitalei din octombrie 2008, când i-a luat locul Mihaelei Florescu, după plecarea de la Guvernare a echipei PSD.

El a ocupat aceeași funcție în perioada 2005-2007, fiind demis după ce conducerea Ministerului Educației l-a acuzat de organizare defectuoasă a licitației privind reabilitarea și construirea de unități școlare.

Alexandrescu a contestat în instanță decizia de demitere și a câștigat procesul împotriva Ministerului Educației, dar a rămas în continuare în funcția de inspector de matematică în Ministerul Educației, pe care o ocupa din 2002.