Interlopul Nicu Patron și fiul adjunctului IPJ Prahova, ridicați în cazul contrabandei cu țigări

Publicat: 20 09. 2013, 15:52
Actualizat: 20 09. 2013, 16:04

Liderul grupării de contrafacere și contrabandă cu țigări, interlopul Ion Gușan, zis Nicu Patron, și fiul adjunctului șefului IPJ Prahova, Daniel Trandafirescu, au fost ridicați în urma perchezițiilor din București, Ploiești și județul Ilfov, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au precizat că Ion Gușan ar fi liderul grupării de contrafacere și contrabandă cu țigări. Acesta a fost suspectat și că l-ar fi angajat pe Vitalie Proca să îl ucidă pe bancherul rus German Gorbunțov, pe care l-a împușcat, de șase ori, la Londra, cu o armă semiautomată.

Printre persoanele ridicate de anchetatori în cazul contrabandei cu țigări este și Daniel Trandafirescu, fiul adjunctului șefului Poliției Prahova și al judecătoarei Zinca Trandafirescu, de la Tribunalul Prahova, fost director al Penitenciarului Târgșor. Daniel Trandafiresc este avocat stagiar în Baroul București din 2011.

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut, vineri, 31 de percheziții în București, Ploiești și în județul Ilfov, la locuințele membrilor unei grupări suspectate de trafic de țigări și spălare de bani, 26 de persoane urmând să fie audiate.

Membrii grupării sunt suspectați de contrafacere și contrabandă cu țigări, acestea fiind vândute în toată țara.

În urma perchezițiilor a fost descoperită într-un imobil din localitatea Clinceni, județul Ilfov, o linie completă de fabricare a țigaretelor, neautorizată, aflată în stare de funcționare, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Procurorii au ridicat cantități importante de țigări, tutun vrac, aparatura de imprimerie și ambalajele destinate funcționării fabricii.

Procurorii DIICOT au cooperat în această cauză cu autoritățile din Republica Moldova.