INTERNETUL, plin de măști sanitare neomologate. Aveți grijă ce cumpărați!

Publicat: 01 04. 2020, 11:30
Actualizat: 07 04. 2021, 02:21
Persoana care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare poate fi exceptată de la obligativitatea purtării măștii/ Sursă FOTO: PEXELS

Farmaciile nu mai au măști de protecție. Cu toate acestea, site-urile sunt pline de oferte pentru măști sanitare.

În momentul în care achiziționăm o mască sanitară ar trebui să ne punem întrebarea dacă aceasta ne va proteja cu adevărat în fața virușilor.

Oragnizația Mondială a Sănătății, alături de alte instituții de sănătate avizate, susțin că multe dintre măștile existente pe piață nu ne protejează împotriva coronavirusului. Mai precis, măștile realizate manual, alături de cele din bumbac și tifon sau pânză, sunt practic inutile.

Este foarte probabil ca mulți dintre comercianți să le vândă cu bună știință, dar interesul financiar să primeze.

Brandurile produc și ele măști ”fashion”, în diferite modele şi culori.

„Pentru a proteja eficient împotriva unor infecţii, măştile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor, prin existenţa unor filtre speciale şi, în acelaşi timp, să permită respiraţia corectă. Materialul din care sunt fabricate măştile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricaţie prezintă o reţea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor şi astfel nu ne protejează eficient împotriva infecţiilor”, se arată într-un comunicat al OMS, citat de Mediafax.

O bună informare, respectiv citirea specificațiilor, ne pot ajuta să cumpărăm măști omologate care să ne ajute în procesul de prevenire a virusului.