INTERVIU. Liviu Dragnea, despre Vasile Dâncu: L-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Ce mi-a spus el inițial, s-a adeverit – VIDEO

Publicat: 25 06. 2020, 19:19
Actualizat: 25 06. 2020, 20:01
Vasile Dâncu, puternic în nucleul PSD

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, a acordat primul interviu din spatele gratiilor, la 13 luni după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

În interviul acordat postului de televiziune Realitatea Plus, fostul lider PSD a intrat în dialog din spatele gratiilor cu fosta lui colaboratoare Anca Alexandrescu.

Liviu Dragnea a vorbit despre fostul vicepremier, Vasile Dâncu, considerat unul dintre cei mai buni priteni de-ai lui

L-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Am ținut enorm la Vasile Dîncu. Ma feresc să vorbesc urât.
Dar sigur că atunci am avut niste reacții destul de interesante. Eu vreau sa spun că despre statul paralel, primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. Primele explicații despre ce înseamnă acest sistem ocult mi le-a prezentat Vasile, prietenul meu de atunci . Din discuțiile dese pe care le avea cu băiețiii de la SRI, Maior, Coldea și restul. Ceea ce mi-a spus el inițial, s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate, spune Dragnea.

„Vasile Dîncu mi a povestit ulterior, fapt confirmat si de Coldea, că eu am fost într-o seară la Antena 3 chiar în seara zilei in care ANAF s-a dus la Antena 3. Eram cu Tăriceanu. Dîncu și Coldea se uitau la mine la emisiune, iar Kovesi l-a sunat pe Coldea, foarte nervoasă că o să-mi arate dumneai ei mie și o să mă târască și pe mine și pe soție. A spus că… cum îmi permit să apar un trust care era împotriva dumneai. Ulterior, si Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos.

De exemplu în dosarul meu cu referendumul, iarăși o mizerie politică…. A fost  discuție în care Vasile Dîncu, pe care l-am considerat prietenul meu, îi certa destul de des pe cei de la SRI discutând deschis despre faptul că e un dosar politic și să înceteze practicile astea în care SRI-ul se implică în viața politică,  și mai rău se implică în acțiunile Justiției și că astfel de lucruri trebuie să înceteze.Oamenii mai au revelații și își mai schimbă părerile”, a mai spus Liviu Dragnea.