Interviul dat de primarul general cu doar câteva ore înainte să fie reținut de DNA pentru luare de mită. „Nu suntem, doamnă, toți neam de hoți și de derbedei!”

Publicat: 06 09. 2015, 18:33
Actualizat: 07 09. 2015, 08:34

În timpul interviului, Sorin Oprescu a susținut că delațiunea a ajuns un sport național, că nu îi miros a bine „cozile astea făcute la DNA”.  „Nu suntem, doamnă, toți neam de hoți și de derbedei”, a spus el, în timpul interviului postat pe blogul Ioanei Răduca. El a afirmat că nu știa de faptul că Solomon Wigler, consilierul său reținut în urmă cu trei luni de DNA, ar fi luat mită. „Cu mâna pe suflet vă spun că m-a surprins”, a spus Oprescu.

„Dacă aș afirma asta public, în fiecare zi, nu m-ar crede nimeni. Toată lumea crede, s-a încetățenit ideea, domne, toți din administrația locală, toți sunt hoți. Toți iau 10 la sută, 15 la sută”, a continuat edilul.  „Mi-au verificat conturile. O dată, de două ori. Au ajuns și prin Panama și prin Cipru. Bun. Mi-au spus că am proprietăți. N-am proprietăți. Șase luni de zile m-a linșat Diaconescu pe OTV, iată iahtul meu, iată vila mea, care este situată, ba în Capri, ba în Grecia, nebunii. M-au verificat. Nu e. Am câștigat și procesul, ce să vezi. Cu documentele cerute de judecător, nu cu povești. Ce să fac, doamnă? Să stau toată ziua, să afirm cp nu? O să zică ăștia: Bă, ăsta e mincinos, bă! Îmi vă de treaba mea și de drumul meu”.

Un fragment din interviu, mai jos.