INTERZIS motocicliștilor. Prima stradă din România pe care motocicletele NU mai au voie să circule noaptea

Publicat: 21 03. 2019, 19:38

Proiectul aprobat de consilierii municipali a fost unul controversat, pe marginea lui având loc numeroase discuții și fiind adoptat un amendament propus de consilierii din opoziție, potrivit căruia vor face excepție de la regulă cei care își vor monta amortizor pe motocicletă, astfel încât să nu mai polueze fonic, scrie Obiectiv Vocea Brăilei.

„Se interzice accesul motocicletelor, cu excepția celor dotate cu amortizor de zgomot, pe Calea Călărașilor, sector de drum cuprins între Bulevardul Dorobanților și Bulevardul Al. I. Cuza, pe perioada 01.06.2019 – 01.10.2019, în intervalul orar 22:00 – 6:00″, se arată în proiectul aprobat în CLM Brăila.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat ca urmare a solicitării Inspectoratului de Poliție Județean, unde s-au înregistrat foarte multe reclamații ale cetățenilor nemulțumiți că nu se pot odihni noaptea din cauza zgomotului făcut de motocicliștii care trec sau se întrec în zonă.

În hotărârea de CLM se mai prevede că, dacă Poliția Rutieră își va da acordul, măsura va fi extinsă la nivelul întregului municipiu, menținându-se amendamentul că de la regulă fac excepție motocicletele care au montat un dispozitiv pentru atenuarea zgomotului.

Foto: Hepta