Inundații în țară. Mai multe persoane au fost evacuate

Publicat: 20 05. 2017, 18:05
Actualizat: 29 03. 2019, 19:24

Sspecialiștii intervin pentru evacuarea preventivă a 69 de persoane, respectiv 33 în Neamț, 33 în Vaslui și trei în Bacău. Echipele MAI încearcă evacuarea apei din case, grădini și curți, decolmatarea fântânilor și îndepărtarea aluviunilor de pe căi de circulație.

Circulația este întreruptă pe DN 2F Bacău-Vaslui, după ce în zona localității Străminoasa o viitură a afectat două poduri alăturate acestui drum.

În județul Vaslui, pe DJ 241C, între localitățile Dragomirești și Doagele un podeț a fost distrus, accesul fiind deviat pe rute ocolitoare doar pentru pietoni și atelaje agricole.

Unsprezece localități au rămas fără energie electrică din cauza inundațiilor, fiind afectate peste 3.000 de persoane, iar astazi se mai înregistrau probleme în șase localități din județele Bistrița-Năsăud, Bacău și Galați, fiind afectați 2.041 de consumatori.

Potrivit MAI, traficul aerian, feroviar, maritim și fluvial se desfășoară în condiții normale, iar în punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții cauzate de vremea rea.

În județele afectate de inundații, au intervenit peste 600 de pompieri și polițiști, cu aproximativ 270 mijloace tehnice.