ÎNVĂȚĂMÂNT | Personalul din preuniversitar, în concediu de odihnă. Secretar de stat: Nu se intră în șomaj tehnic

Publicat: 07 04. 2020, 15:05
Actualizat: 07 04. 2020, 15:06
ÎNVĂȚĂMÂNT | Personalul din preuniversitar, în concediu de odihnă. Secretar de stat: Nu se intră în șomaj tehnic / Sursă FOTO: captură Facebook

Secretarul de stat Luminița Varcari a anunțat în cadrul unei conferințe că tot personalul din învăţământul preuniversitar este în concediu de odihnă până în data de 21 aprilie.

De asemenea, acesta a specificat și excepțiile: directorii, contabilii şi secretarele, care merg în continuare la serviciu.

Secretarul de stat Luminiţa Varcari a anunţat în cursul zilei de marți, 7 aprilie, că profesorii din învăţământul preuniversitar sunt în concediu de odihnă mare parte din luna aprilie.

„În această perioadă, de pe 4 până pe 21 aprilie, cât este vcanța de primăvară, întreg personalul din preuniversitar a fost programat în concediu de odihnă cu câteva excepţii, directorii, contabilii şi secretarele, care pentru anumită perioadă trebuie să întocmească şi să semneze documentele de plată”, a spus secretarul de stat.

În plus, aceasta a pus accentul și pe ce se întâmplă cu salariile persoanelor din înățământul preuniversitar.

„Doresc să asigur întreg personalul din învăţământul preuniversitar că drepturile salariale nu vor fi diminuate, deci nici nu e vorba de şomaj tehnic sau şomaj”, a declarat Luminița Varcari.