Invitația lui Ponta, pentru moldoveni, făcută la Chișinău: În decembrie vă dăm banii economisiți de noi, veniți cu un pic de vin roșu

Publicat: 27 08. 2015, 15:36

Șeful Executivului de la București a făcut aceste afirmații la conferința de presă susținută împreună cu premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, la Chișinău, în contextul în care vorbea despre faptul că România a ajutat în trecut această țară cu fonduri nerambursabile, și e dispusă să o facă și pe mai departe.

„Avem în ultimii ani obiceiul să nu cheltuim toți banii pe care-i avem în buget. Mi-aduc aminte(…), în decembrie 2013, domnul prim-ministru Leancă a fost la București, am putut să acordăm cei 25 de milioane de euro pentru grădinițe. În decembrie, cu ce e cel mai important proiect, că e SMURD, că e altceva, noi sigur iarăși economisim bani și atunci când îi economisim vreau să-i folosim pentru Republica Moldova. Anul trecut, în decembrie 2014, nu avea cine să vină la București pentru că încă nu se formase Guvernul, dar anul ăsta vă așteptăm și nu vă așteptăm cu mâna goală, cum se spune. Dacă aduceți un pic de vin roșu, noi avem restul lucrurilor”, a glumit Ponta.

„De ce să așteptăm până în decembrie, venim și mai devreme”, a răspuns Streleț, iar Ponta nu a exclus această posibilitate.

Victor Ponta, însoțit de o delegație formată din miniștri și consilieri de stat, efectuează, joi, o vizită oficială la Chișinău unde are o succesiune de întâlniri la nivel înalt și participă la un șir de evenimente preliejuite de împlinirea a 24 ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.