Ioan Buda a revenit la conducerea Poliției de Frontieră, acolo unde i-ar fi angajat pe fiica și nepotul lui, prin încadrare directă

Publicat: 01 08. 2019, 15:53

Ioana Buda a fost demis din funcția de inspector șef al Poliției Române, în care era împuternicit, după izbucnirea scandalului de la Caracal.

Tehnic, după cum a spus ministrul interimar de Interne, chestorul și-a reluat funcția anterioară, deoarece era împuternicit în fruntea Poliției Române. „Chestorul Ioan Buda era la comandă la Poliția Română prin împuternicire, chestorul Buda în momentul în care nu a mai fost pe poziție, tehnic s-a întors de unde plecase. Vom vedea ce vom face, dar în momentul acesta, conform legii, s-a întors pe postul pe care-l deține”, a declarat Mihai Fifor.

Fiica lui Buda, Oana-Claudia, a fost făcută ofițer, fiind încadrată din sursă externă ca subinspector la Serviciul Protocol al Politiei de Frontieră, potrivit National. Chestorul nu s-a oprit aici și l-a încadrat în aceeași instituție, tot ca subinspector, pe nepotul lui, la Serviciul Administrativ. Acesta fusese anterior, potrivit unor surse, agent în Poliția de Frontieră. Ulterior, acesta a fost transferat pe un alt post, la Punctul Poliției de Frontieră de pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca.

La examenul pentru concursul organizat în acest an pentru ocuparea postului de ofițer principal I, la Serviciul Protocol și Traduceri din poliția de Frontieră, Oana-Claudia Buda a obținut nota 9,80, fiind singura admisă.

Vom reveni cu informații în acest caz pe măsură ce le obținem.