Ioan Rus despre schimbarea șefului Poliției: „Încerc să fac o echipă capabilă de progrese”

Publicat: 15 05. 2012, 17:10
Actualizat: 15 05. 2012, 22:32

Ministrul de Interne Ioan Rus a explicat, într-o declarație de presă, schimbarea din funcție a șefului Poliției Române, Liviu Popa, în locul căruia l-a numit pe secretarul de stat din MAI, Petre Tobă.

„Motivele sunt mult mai simple decât par. Dacă v-ați uitat la sondajele de opinie din toată țara, ordinea publică, siguranța cetățeanului, evaziunea fiscală, tot ce înseamnă respectarea legii sunt priorități pentru poporul român. Primul-ministru mi-a cerut ca în perioada următoare să existe rezultate vizibile în tot ce înseamnă progrese în aceste direcții. Este o chestiune strategică, fără nici o legătură cu ultimele evenimente. Încerc să fac o echipă capabilă să materializeze aceste dorințe ale poporului nostru”, a explicat Ioan Rus.

Rus a mai explicat că în ultimele săptămâni a avut întâlniri cu șefii structurilor din toate județele și că le-a transmis acest mesaj.

„Sper ca efortul meu de a pune în căsuțe pe fiecare la locul potrivit să nu fie unul greșit. Comandanții au libertatea să își facă echipă pentru a obține performanță. Nu au nici o altă obligație față de mine”, a mai spus Ioan Rus.