Iohannis a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Tusk. Ce i-a transmis președintelui CE

Publicat: 07 09. 2016, 07:28

„În cursul convorbirii telefonice, președintele României a prezentat viziunea țării noastre cu privire la viitorul Uniunii Europene. A arătat că, acum mai mult ca niciodată, cele 27 de state membre ale Uniunii trebuie să rămână unite și angajate să recâștige încrederea cetățenilor europeni în proiectul european. Președintele Klaus Iohannis a menționat că, pentru România, consolidarea pe mai departe a Uniunii Europene rămâne un obiectiv strategic”, informează Administrația Prezidențială, printr-un comunicat de presă.

În pregătirea Summitului de la Bratislava, care va avea loc pe 16 septembrie, președintele Klaus Iohannis va mai avea discuții la Berlin, în 9 septembrie, cu cancelarul german, Angela Merkel, cu premierul Belgiei, Charles Michel, și cu premierul Luxemburgului, Xavier Bettel.

De asemenea, președintele Iohannis va aborda această temă în cadrul consultărilor cu președintele Franței, cu prilejul vizitei pe care domnul François Hollande o va efectua în România în cursul săptămânii viitoare.