Iohannis, acuzat că intervine în justiție, după ce i-a cerut demisia lui Bănilă. Dăncilă: Mi se pare un discurs de campanie electorală

Publicat: 01 10. 2019, 12:03

This browser does not support the video element.

„Mie mi se pare un discurs de campanie electorală. Eu sunt convinsă că românii fac o analiză. De fiecare dată am spus că pe justiție trebuie o analiză în domeniul justiției. Dacă eu făceam acea afirmație pe care a făcut-o domnul președinte aseară, să cer demisia cuiva, cred că era un scandal mare acum. Cred că nu trebuie să intervenim în justiție. Cred că trebuia să ceară o analiză. Eu analizez mereu pașii”, a spus Dăncilă, în Ploiești.

Premierul a adăugat că președintele Klaus Iohannis și-a amintit de tragedia din Caracal după trei luni, iar dacă acesta vrea să ia măsuri în MAI, să înceapă cu numirea unui ministru.

„Legat de ceea ce a spus domnul preșeidnte este cel puțin ciudat. Dacă îmi amintesc eu bine, când a fost cazul Caracal, de care domnul președinte și-a amintit după trei luni, dânsul era în vacanță. Eu m-am întors în București și am luat primele măsuri. Eu nu cred că trebuie să folosim o tragedie ca temă de campanie electorală. Aceste lucruri se pot discuta, s-au luat și trebuie să se mai ia măsuri. Dacă dânsul vrea să ia măsuri pe MAI, cred că ar trebui să numească ministru”, a adăugat Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, luni, demisia lui Felix Bănilă din funcția de procuror-șef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

Felix Bănilă a reacționat imediat, precizând că va trata cu seriozitate solicitarea de demisie a președintelui Klaus Iohannis și se va consulta cu colegii și cu șeful ierarhic, însă a subliniat că activitatea DIICOT nu se rezumă la cazul Caracal. Șeful DIICOT spune că demisia nu poate fi expresia unei simple „porniri”.