Iohannis, acuzat de ÎNALTĂ TRĂDARE? Dragnea spune că documentul este PREGĂTIT

Publicat: 06 08. 2018, 20:00

This browser does not support the video element.

Liviu Dragnea a declarat, că documentul pentru punerea sub acuzare a președintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare este finalizat, dar că încă PSD și ALDE nu au luat o decizie în această privință.

Liviu Dragnea a spus că „niște colegi” au lucrat la acest document, că știa despre acest lucru și că documentul este gata, dar că încă nu s-a luat o decizie.

Liderul PSD a spus că nici cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu încă nu a discutat pentru a lua o decizie.

Dragnea a susținut însă că există multe elemente pentru care Klaus Iohannis poate fi acuzat de înaltă trădare.

„Sunt multe acțiuni ale lui Iohannis care pot îmbrăca forma trădării. Nu mi-aș dori să ajung acolo, dar nu e imposibil. Sunt acțiuni care au adus deservicii României”, a afirmat liderul PSD, la Antena 3.

Conform articolului 96 din Constituție, Camera Deputaților și Senatul, în ședință comună, cu votul a cel puțin două treimi din numărul deputaților și senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Președintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi inițiată de majoritatea deputaților și senatorilor și se aduce, neîntârziat, la cunoștință Președintelui României pentru a putea da explicații cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare și până la data demiterii Președintele este suspendat de drept. Competența de judecată aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție. Președintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.