Iohannis, avertizat de Firea: Nu cred că ar lăsa țara fără instituții funcționale / Doamne ferește de o catastrofă

Publicat: 31 08. 2019, 11:08

„Suntem cu toții îngrijorați și ar fi ilar să abordăm un optimism și să spunem că nu se întâmplă nimic. Mi-aș dori ca cei care iau decizii importante președintele, premierul, parlamentarii, cei care participă la negocieri să se gândească la cetățeni. Ce ar însemna o țară intrată în criză, într-o sincopă executivă, Doamne ferește de o catastrofă, de un moment neplăcut în care instituțiile trebuie să funcționeze la maximum. Nu cred că președintele ar lăsa țara într-o situație ca guvernul să nu mai poate face ședințe, ministerele să nu mai poată funcționa. Să facem un exercițiu: cu o criză guvernamentală, românii trebuie să știe că nu își vor mai lua salariile, pensiile, că instituțiile nu vor mai funcționa. Într-un fel sau altul cei care au contribuit la tabloul de azi, toți trebuie să găsească soluția, dar nu influențată de campanie prezidențială”, a declarat Gabriela Firea, înainte de ședința CEx PSD de la Mamaia.

„Nu cred că îi ajută pe români. Cred că toți actorii politici trebuie să dea dosadă de maturitate. Țara asta nu-și permite un hău legislativ”,a mai spus Firea.

Ex al PSD se reunește, sâmbătă, la Mamaia. Viorica Dăncilă a afirmat că va fi făcută o analiză a portofoliilor din Guvern și a pașilor următori ai partidului, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge integral remanierea și cere vot de confirmare în Parlament.