Iohannis: „MAI trebuie să se autoevalueze după cazul Caracal și evenimentele din 10 august!”

Publicat: 03 03. 2020, 17:19

Președintele Klaus Iohannis a spuns, marți, că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ar trebui „să se reevalueze”, pentru ca situații de genul celor apărute în cazul Caracal și evenimentele violente din 10 august să nu se mai repete.

Prezent la bilanțul activității MAI pentru anul 2019, președintele Klaus Iohannis a lăudat modul în care polițiștii s-au implicat pentru ca vizita oficială a papei Francisc și cele trei runde electorale care au avut loc anul trecut, să aibă loc fără incidente. Totuși, președintele a apreciat și faptul că „activitatea din ultimii ani, a ministerului, a demostrat unele deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism”. Președintele a exemplificat, în acest sens, cazul Caracal și evenimentele din zece august. Șeful statului a arătat, în acest context, că reprezentanții instituției ar trebui să-și facă o autoevaluare profundă”, pentru a remedia factorii care au făcut posibile cele două situații.

De asemenea, în contextul combaterii răspândirii infecției cu coronavirus, Iohannis le-a cerut angajaților MAI să trateze cu resposabilitate și calm întărirea controulului la frontierele terestre, maritime și aeriene ale țării. „Traversăm o situație complicată la nivel global, iar cetățenii au nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a se simți în siguranță”, a mai spus președintele României.