Iohannis se întâlnește cu magistrații pentru a discuta despre referendumul pe justiție

Publicat: 27 03. 2019, 12:03

Anterior, judecătorul Cristi Danileț anunțase pe Facebook că reprezentanții magistraților sunt invitați la o discuție, miercuri, la Cotroceni cu șeful statului „pe tema reformei justiției și a referendumului pe justiție”.

Președintele Iohannis a avut, marți, consultări cu reprezentanții societății civile pe tema organizării unui referendum pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, respectiv 26 mai.

Ulterior întrevederii reprezentanții societății civile au declarat, marți, după consultările de la Cotroceni, că președintele Klaus Iohannis va convoca „în mod cert” referendum pe Justiție în ziua alegerilor europarlamentare, fiind „nu aproape, nu posibil”, ci hotărât în acest sens.

Aceștia au mai spus că președintele Klaus Iohannis a argumentat necesitatea referendumului prin atacurile la independența justiției, lupta anticorupție și valorile statului de drept, iar riscurile care vin cu acest demers și le va asuma.

De asemenea, Cătălin Teniță, reprezentant al organizației „Geeks of Democracy”, a afirmat că cel puțin 80% dintre cei prezenți la întâlnire au fost pentru organizarea acestui referendum. El a mai susținut că asociațiile civice vor demara campanii de informare și promovare a referendumului din 26 mai.

Foto: Mediafax Foto