Ion ANTONESCU dispare de pe harta Beiușului. Strada care îi purta numele, rebotezată în Spitalului

Publicat: 07 08. 2018, 14:45

Decizia a fost luată în urma pronunțării Sentinței civile 2550/2016 de către Tribunalul București și a Deciziei Civile 271612017 pronunțată de Curtea de Apel București.

„5 ani a durat schimbarea denumirii unei străzi în municipiul Beiuș. În urma pronunțării Deciziei civile de către Curtea de Apel București, Consiliul Municipal Beiuș a hotărât în luna iulie, redenumirea străzii Mareșal Ion Antonescu„, arată Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel.

După cum relevă documentele atașate, strada M-șal Ion Antonescu va fi redenumită strada Spitalului. Acesta nu este primul caz în care numele lui Ion Antonescu este șters din nomenclatura străzilor.

În urmă cu 16 ani, consilierii craioveni au aprobat în ședință extraordinară schimbarea denumirii bulevardului Mareșal Ion Antonescu în bulevardul 1 Mai. Măsura a fost adoptată de consilieri ca urmare a unei ordonanțe de urgență care interzice promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

La acea vreme, viceprimarul Craiovei, Mihai Dragu, declara: Din pacate, in cei 13 ani care au trecut de la revolutie, nici un guvern roman nu a reusit sa-l reabiliteze politic si juridic pe Ion Antonescu si nu a dezavuat hotarirea acelei instante romanesti, comuniste, care l-a declarat criminal de razboi pe Antonescu. In Ungaria, maghiarii l-au reabilitat pe Horthy, care a facut crime impotriva umanitatii, si Ungaria a intrat in NATO cu Horty cu tot, spre deosebire de Romania, care se rusineaza de Antonescu”.


 

foto: ro.wikipedia.org