Ion Iliescu, la Spitalul Elias, pentru investigații

Publicat: 14 11. 2012, 12:31
Actualizat: 19 05. 2015, 20:09

Fostul președinte Ion Iliescu a fost din nou, miercuri dimineață, la Spitalul Elias pentru continuarea investigațiilor periodice, starea acestuia fiind bună, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al unității sanitare, dr. Dana Safta.

„Domnul președinte a revenit miercuri la Spitalul Elias, continuă investigațiile începute cu o zi în urmă. Starea acestuia este foarte bună și mulțumește tuturor celor care se interesează de dumnealui”, a spus Dana Safta.

Directorul medical al Spitalului Elias a precizat că fostul președinte a venit pentru continuarea investigațiilor și nu este necesară internarea acestuia.

Fostul președinte a declarat, la ieșirea din Spitalul Elias, că a venit doar pentru a-și face controlul medical de rutină.

„Am venit pentru un control de rutină la colon. Mă simt bine, nu am venit cu ambulanța”, a spus Ion Iliescu.

El a adăugat că i-a fost prescris un tratament, reafirmând că starea lui este bună.

Ion Iliescu a fost și marți la Spitalul Elias, pentru controlul medical periodic, Dana Safta declarând pentru MEDIAFAX acesta nu are probleme.

Fostul președinte a fost operat la Spitalul Elias în ianuarie, pentru un polip la colon, iar în aprilie a avut un puseu de tensiune, însă analizele efectuate au fost în regulă.

Ion Iliescu a mai fost internat la Spitalul Elias din Capitală și în 24 noiembrie 2011, când i-au fost făcute analize, medicii constatând că nu are probleme majore de sănătate. Fostul președinte a fost externat în ziua următoare, el scriind pe blog că se simte bine și că a avut „o indispoziție digestivă”.

Iliescu a fost operat în mai 2005, atunci fiindu-i montate stenturi, după ce avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi și a unei cardiopatii ischemice cunoscute. Intervenția a fost realizată în 18 mai 2005, iar Iliescu a rămas atunci în spital până aproape de sfârșitul lunii, din cauza unor dureri în piept, apărute la câteva zile după montarea stenturilor.

Totodată, în 1994, Ion Iliescu a fost operat de colecist, la Spitalul Elias.