Isarescu: S-au dezvoltat „structuri lubrifiate, chiar unsuroase”, bazate pe consum

Publicat: 15 02. 2012, 11:24
Actualizat: 26 07. 2012, 17:33
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, că s-au "distrus" structurile investiționale, iar în timp s-au dezvoltat o serie de "structuri lubrifiate, chiar unsuroase", bazate pe consum, care funcționează "perfect din priviri".

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, că s-au "distrus" structurile investiționale, iar în timp s-au dezvoltat o serie de "structuri lubrifiate, chiar unsuroase", bazate pe consum, care funcționează "perfect din priviri". Declaratia a fost facuta de Isărescu, la un seminar pe teme economice, după ce s-a referit la cheltuielile bugetare de la sfârșit de an pentru achiziția de computere, echipament de birotică sau autoturisme.

Guvernatorul BNR a vorbit în contextul atragerii de investiții, care să contribuie la dezvoltarea țării. El a arătat că devenit o practică achiziția la sfârșitul anului de bunuri de către instituțiile publice, pentru a crește deficitul bugetar.

La a treia rectificare bugetară din acest an, din 19 noimebrie, Guvernul a redus plafonul privind deficitul de la 2,7% la 2,4% din PIB. După zece luni, bugetul general consolidat înregistra un excedent reprezentând 0,12% din PIB. Ministrul Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, a afirmat, înainte de rectificarea bugetului, că deficitul din acest an se va plasa la 1-1,5% din PIB, având în vedere echilibrul între venituri și cheltuieli după primele zece luni.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro