Israelul a lovit lansatoare de rachete din Siria, în urma lansării unei rachete de acolo. Un soldat a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi

Publicat: 09 02. 2022, 10:08
Foto caracter ilustrativ

Israelul a lansat miercuri dimineața atacuri împotriva unor ținte din Siria, lovind bateriile antiaeriene ca răspuns la o rachetă lansată din Siria, a anunțat armata israeliană, potrivit France24.

Au sunat sirene în orașul arab Umm Al-Fahm, din nordul Israelului, după lansarea rachetei siriene, dar aceasta a explodat în aer, au transmis Forțele de Apărare Israelului pe Twitter. „Ca răspuns la racheta antiaeriană lansată din Siria în această seară, tocmai am lovit ținte de rachete sol-aer în Siria, inclusiv radare și baterii antiaeriene”, a spus IDF.

Presa de stat siriană a declarat că apărarea antiaeriană a țării a fost activată împotriva focului israelian „în vecinătatea Damascului”.

Un soldat a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi, pe lângă pagubele materiale, a informat agenţia SANA.

Israelul a afirmat de mai multe ori că nu va permite Siriei să devină un cap de pod pentru forţele inamicului său iranian.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian, vizând poziţii ale armatei siriene, forţe iraniene şi ale Hezbollah, care luptă alături de regimul de la Damasc.