ISU Prahova a trimis un ATV la Cota 1400 din Bucegi, pentru o pacientă

Publicat: 09 12. 2012, 21:25
Actualizat: 29 07. 2014, 19:38
ISU Prahova a trimis la Cota 1400 din Bucegi un ATV cu targă și echipaj SMURD, care va aduce la Sinaia o femeie cu hipertensiune

ISU Prahova a trimis la Cota 1400 din Bucegi un ATV cu targă și echipaj SMURD, care va aduce la Sinaia o femeie cu hipertensiune, a declarat duminică, pentru Mediafax, ministrul Sănătății, Raed Arafat.

„Este vorba despre un ATV șenilat, aflat în dotarea ISU Prahova. ATV-ul are și o targă care se acoperă cu o prelată. Echipajul SMURD consultă pacienta și apoi o va aduce în Sinaia. Din fericire, ATV-ul a urcat foarte bine prin zăpadă”, a mai spus ministrul Sănătății

Turiștii cazați la hotelul de la Cota 1400 din Masivul Bucegi și la celelalte cabane au fost sfătuiți, duminică după-amiază, să nu plece din cabane, întrucât drumurile care coboară de pe munte spre stațiunile de pe Valea Prahovei sunt blocate din cauza zăpezii.

Astfel, drumul care face legătura între Sinaia și Cota 1400 din Bucegi este complet blocat din cauza stratului de zăpadă care atinge 60 de centimetri, iar turiștii cazați la hotelul de la 1400 nu au nicio posibilitate să coboare de pe munte.

Printre cei blocați la Cota 1400 se număra și o turistă operată care avea nevoie de un medicament, însă nu putea să ajungă la farmacie.

Potrivit lui Dan Trif de la Salvamont Sinaia, un salvamontist a încercat să urce spre Cota 1400 cu snowmobilul, dar nu a reușit, din cauza zăpezii.

Și turiștii din celelalte cabane și hoteluri din Masivul Bucegi au fost sfătuiți să nu plece, pentru că drumurile spre stațiuni sunt blocate.

Potrivit salvamontiștilor, în unele zone de pe munte stratul de zăpadă atinge înălțimea unui om, iar pe toate văile din Bucegi există risc maxim de producere a unor avalanșe.