ISU Prahova: anunțul privind incendiul de la biserica din Ploiești, alarmă falsă

Publicat: 16 02. 2012, 10:04
Actualizat: 20 02. 2012, 15:05
Trei echipaje de pompieri și grupa operativă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova s-au mobilizat fără motiv, sâmbătă după-amiază, după ce cetățeni din cartierul de vest al Ploieștiului au anunțat că o biserică a luat foc, alarma dovedindu-se a fi falsă.

Trei echipaje de pompieri și grupa operativă din cadrulInspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova s-aumobilizat fără motiv, sâmbătă după-amiază, după ce cetățeni dincartierul de vest al Ploieștiului au anunțat că o biserică a luatfoc, alarma dovedindu-se a fi falsă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații deUrgență (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că trei echipajeale ISU și grupa operativă din cadrul Inspectoratului s-au deplasatfără motiv, sâmbătă după-amiază, pe strada Domnișori, din cartierulde vest al municipiului Ploiești, după ce cetățeni au anunțat lanumărul 112 că o biserică din zonă a luat foc.

Anterior, Vasiloae afirmase că o biserică a luat foc și căechipajele de pompieri s-au deplasat la locul incendiului pentrua-l lichida.

„A fost o desfășurare de forțe pentru o alarmă falsă”, adeclarat reprezentantul ISU Prahova, care a precizat că, ajunși lalocul indicat de cei care au reclamat incendiul, pompierii auconstatat că pe cupola bisericii se reflecta flacăra de la orafinărie, fapt care i-a indus în eroare pe cetățenii care auapelat 112.

Mediafax