Iubita lui Radu Mazăre, dusă la audieri de polițiștii din Madagascar

Publicat: 09 05. 2019, 13:38

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Roxana Valentina Mihalache, iubita fostului primar al Constanței Radu Mazăre, care era cu acesta la momentul în care a fost prins, a fost condusă la secție de polițiștii din Madagascar, pentru clarificări, întrucât însoțea un urmărit internațional.

Femeia în vârstă de 31 de ani nu este condamnată și nici urmărită internațional.

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat, miercuri seară, că instituția pe care o conduce poate demara procedura de extrădare a lui Radu Mazăre din Madagascar doar după ce instanța competentă va dispune o asemenea decizie și va remite documentele.

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că Poliția Română a sesizat Curtea de Apel București cu privire la arestarea lui Radu Mazăre, în Madagascar. Curtea de Apel București analizează dacă sunt întrunite condițiile extrădării, iar, după aceea, instanța va informa Ministerul Justiției, care o să trimită către Madagascar cererea de extrădare. Ulterior, autoritățile de acolo se vor pronunța cu privire la acestă cerere, potrivit sursei citate.

Fostul edil are de executat o condamnare definitivă: judecătorii instanței supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanței. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alți funcționari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje și faleze din Constanța), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanței a venit după nouă ani de procese și alte opt amânări consecutive de pronunțare a unei sentințe.