Jaf ca-n codru. Plăcuțe reflectorizante, furate de pe un drum național, după doar 5 zile de la montarea lor

Publicat: 30 05. 2019, 17:44

Dispariția plăcuțelor a fost sesizată de angajații DRDP Brașov, care au postat pe Facebook fotografii făcute în 20 mai, atunci când a fost montat noul parapete de pe marginea drumului, pe care erau amplasate plăcuțele reflectorizante, și poze din 25 mai, în care se vede că acestea lipsesc.

„Găsiți diferențele! Din păcate asistăm din nou la un exemplu de lipsă de civilizație și iresponsabilitate din partea participanților la trafic. Catadioptrii (plăcutele reflectorizante) de pe parapetele de siguranță montate pe DN73A, la intrarea în localitatea Poiana Mărului au dispărut în mai puțin de o săptămână”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a DRDP Brașov.

„Colegii mei vor depune o sesizare la Poliție, nu este vorba numai de bani, este vorba de pericolul pe care îl reprezintă pentru trafic dispariția acestor plăcuțe”, a declarat, pentru Mediafax, Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Potrivit acestuia, Direcția nu are în stoc astfel de plăcuțe, ca să le poată înlocui, pentru că acestea se achizționează împreună cu parapetele metalic.

Plăcuțele au fost furate de pe o porțiune de circa 150 de metri, iar acestea ar fi utilizate de către hoți ca semnalizatoare luminoase pentru căruțe.