J.K. Rowling a câștigat 24 milioane de lire sterline într-o zi, din vânzările „Harry Potter”

Publicat: 15 02. 2012, 09:58
Actualizat: 30 05. 2012, 21:36
Scriitoarea britanică J.K. Rowling a câștigat 24 de milioane de lire sterline în primele 24 de ore de la lansarea la nivel mondial a ultimului volum "Harry Potter", estimează site-ul People.co.uk.

Scriitoarea britanică J.K. Rowling a câștigat 24 de milioane de lire sterline în primele 24 de ore de la lansarea la nivel mondial a ultimului volum "Harry Potter", estimează site-ul People.co.uk.

Fanii s-au grăbit să cumpere "Harry Potter and the Deathly Hallows" pentru a afla ce soartă va avea tânărul vrăjitor la finalul celui de-al șaptelea volum.

În Marea Britanie, lanțul de librării Waterstone a anunțat că vânzările de sâmbătă au fost de trei ori mai mari decât la lansarea precedentului volum, "Harry Potter și Prințul Semipur", în urmă cu doi ani. "Cererea a fost extraordinar de mare. Am vândut 100.000 de exemplare în primele două ore", a spus un purtător de cuvânt.

Un alt lanț de librării, WH Smith, care a ținut deschise 400 de magazine în noaptea de vineri spre sâmbătă, a vândut 15 exemplare pe secundă. Recordul anterior aparținuse celui de-al șaselea volum "Harry Potter", cu 13 exemplare vândute pe secundă în 2005.

Librăriile din Marea Britanie consideră că "Deathly Hallows" va deveni cea mai rapid vândută carte din istorie.

Retailerul online Amazon.com a primit precomenzi din întreaga lume pentru 2,2 milioane de exemplare.

"Deathly Hallows" a ajuns deja pe locul 1 în topul 100 al bestseller-urilor din 2007 în lanțul Barnes and Noble.

Potrivit CNN.com, lansarea noului volum va crește și vânzările pentru precedentele aventuri ale lui Harry Potter. "De fiecare dată când apare o nouă carte din serie, ea generează cerere și pentru volumele anterioare pentru că unii oameni încep să citească toată seria, alții vor să recupereze ce au pierdut", a spus Kim Brown din partea Barnes and Noble. (Mediafax)