Jocurile Olimpice de la Tokyo: Primul caz de COVID în echipa Germaniei

Publicat: 23 07. 2021, 22:32
Actualizat: 23 07. 2021, 22:32
Sursă Foto: Shutterstock

Ciclistul german Simon Geschke va pierde competiția la care urma să participe, după ce a fost testat pozitiv COVID la Jocurile Olimpice. Primul test pozitiv al echipei germană a coincis cu ceremonia de deschidere, relatează publicația germană DW.

Confederația olimpică germană pentru sport a declarat vineri că Simon Geschke va trebui acum să se izoleze, în conformitate cu reglementările olimpice stricte de sănătate, după ce a fost testat pozitiv la Covid-19.

Geschke va trebui să se retragă

Geschke va trebui să se retragă din cursa Muntelui Fuji, care va avea loc sâmbătă.

Vestea legată de infectare, prima care a lovit echipa olimpică germană, a coincis cu ceremonia de deschidere.

Ciclistul stătea cu întreaga echipă a cursei rutiere, la un hotel aflat în afara satului olimpic.

Ceilalți 12 cicliști germani și oficialii echipei au primit anterior rezultate negative și vor fi supuși unor teste suplimentare.

Geschke a scris pe Twitter că este „mai mult decât dezamăgit să rateze mâine olimpiada, dar, de asemenea, s-a bucurat că toți ceilalți au primit rezultate negative la testele efectuate”.

Colegul de cameră al cicliștilor, Emanuel Buchmann, care anterior primise rezultate negative, va trebui să treacă printr-un test PCR suplimentar înainte de a primi permisiunea pentru cursă.

Echipa a declarat că ai săi colegi, Niklas Arndt și Maximilian Schachmann, sunt eligibili să înceapă.

Acesta ar fi fost a doua competiție olimpică al lui Geschke după Rio de Janeiro, unde a terminat pe locul 13 la cronometru, dar nu a terminat cursa.

Aproape 100 de persoane au contractat coronavirus în „bula olimpică”, inclusiv mai mulți sportivi.