Judecătoarea care l-a condamnat pe Liviu Dragnea și l-a achitat pe Ludovic Orban, eliberată din funcție pentru pensionare

Publicat: 25 11. 2019, 19:08

Geanina Arghir, judecătoare din 1994, se pensionează după 25 de ani de activitate, vechimea necesară pentru pensionarea anticipată.

În anul 2009, Geanina Arghir a părăsit Curtea de Apel București pentru postul de judecătoare la Înalta Curte de casație și Justiție.

În perioada în care era magistrat la Curtea de Apel București, Geanina Arghir l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat în răpirea jurnaliștilor români la Bagdad. De asemenea, aceasta a făcut parte și din completul care a decis, în faza de fond a dosarului „Valiza”, achitarea tuturor inculpaților, inclusiv și pe cea a lui Gigi Becali. Achitarea lui Ludovic Orban a fost decisă tot de aceasta.

În dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, judecătoarea Geanina Arghir a făcut parte din completul de judecată care l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 7 luni de închisoare. 

„Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Geanina-Cristina Arghir – pensionare, la data de 25 noiembrie 2019″, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului a mai semnat alte două decrete privind eliberarea din funcție a altor două judecătoare, Simona-Cătălina Marinescu și Corina-Rodica Popovici, de la Curtea de Apel Oradea, pe motiv de pensionare.