Judecătorii Curții de Apel Constanța continuă protestele față de OUG pe legile justiției: Își întrerup activitatea, câte 30 de minute, de miercuri până în 22 martie

Publicat: 13 03. 2019, 11:19

Potrivit unui comunicat al Adunării Generale a Curții de Apel Constanța, judecătorii au decis să susțină, în continuare, protestele și demersurilor pentru abrogarea dispozițiilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.7.

Astfel, Adunarea Generală a judecătorilor din Cadrul Curții de Apel Constanța, întrunită la solicitarea unui număr de 32 de judecători, a hotărât, cu majoritate de voturi, respectiv 27, continuarea măsurilor de protest, fiind stabilită suspendarea activităților de judecată pentru o durată de 30 minute, în intervalul orar 9.30 – 10.00, cu excepția cauzelor urgente, în perioada 13 – 22 martie.

Magistrații Curții de Apel Constanța spun că susțin în continuare abrogarea dispozițiilor OUG 7, cu excepția unor prevederi.

De asemenea, judecătorii întruniți în Adunarea Generală s-au delimitat de scrisoarea celor 30 de șefi de parchete și 30 de șefi de tribunale prin care se cerea Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii să ia atitudine în privința protestelor magistraților.

„Aduce la cunoștința opiniei publice că poziția exprimată de către conducerea Curții de Apel Constanța în cuprinsul scrisorii adresate Consiliului Superior al Magistraturii de către președinții și vicepreședinții curților de apel din România la data de 10.03.2019 nu reprezintă voința colectivului de judecători ai Curții de Apel Constanța, această opinie fiind exprimată în afara unui mandat acordat în baza unei adunări generale sau a altor forme de consultare internă”, se arată în comunicatul citat.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au mai protestat, în perioada 26 februarie – 1 martie, prin suspendarea activității pentru 30 de minute.