Județul în care cetățenii se pot testa gratuit pentru depistarea infectării cu COVID

Publicat: 25 03. 2021, 18:17
Actualizat: 06 04. 2021, 14:15
Județul în care cetățenii se pot testa gratuit pentru depistarea infectării cu COVID / Sursa FOTO: pixnio.com

Județul Maramureș este primul din țară în care cetățenii se pot testa gratuit pentru depistarea infectării cu COVID. Inițiativa este parte a unui program al Consiliului Județean. Pentru realizarea testării se utilizează metoda RT-PCR și testele rapide.

Județul în care cetățenii se pot testa gratuit pentru depistarea infectării cu COVID

Programul Consiliului Județean Maramureș poartă denumirea „Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”. Persoanele interesate trebuie să aibă domiciliul în Maramureș și să depună o solicitare pe portalul programului sau la primăria localității în care locuiesc.

„În această etapă a proiectului, testarea se va realiza prin metoda RT-PCR și prin Testarea Rapidă Antigen, după caz”, anunță reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.

Centrele la care cetățenii din județul Maramureș pot fi programați pentru testare sunt: Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea Baia Mare, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș.

De asemenea vor fi deschise alte trei centre de testare la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Centrul medical de permanență din Seini și Centrul medical de permanență din Dragomirești.

CNCAV a publicat harta interactivă a centrelor de vaccinare, pe tipuri de vaccin

CNCAV a publicat harta interactivă a centrelor de vaccinare, pe tipuri de vaccin, se arată într-un comunicat al instituției.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinare- covid.gov.ro/platforma-programare/.

Potrivit comunicatului, harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.