JULIUS RICHARD PETRI. Experiment cu vase PETRI: cele mai murdare obiecte din casă

Publicat: 02 06. 2013, 14:07
Actualizat: 29 07. 2014, 17:08

JULIUS RICHARD PETRI, inventatorul vasului PETRI folosit pentru cultura bacteriilor în laborator, este omagiat de Google printr-un Doodle, la 161 de ani de la naștere.

Google Doodle-ul pentru JULIUS RICHARD PETRI, asistentul celebrului Robert Koch, prezintă șase vase PETRI cu diverse bacterii, provenite de la ciorapi murdari, din tastatură sau de pe clanță.

Cu ajutorul vasului PETRI, cercetătorii de la NSF International au stabilit, într-un studiu realizat în 2011, care sunt cele mai murdare obiecte din casă. Surprinzător, nu baia este cea mai murdară cameră din casă.

Studiind numărul de bacterii de pe diferite obiecte, cu ajutorul vaselor PETRI inventate de JULIUS RICHARD PETRI, bacteriologii au stabilit următoarele: buretele și cârpa de vase sunt cele mai murdare obiecte din casă, urmate în ordine de chiuveta din bucătărie, suportul pentru periuța de dinți, vasul de mâncare al pisicii, rezervorul de cafea, robinetele, jucăriile animalelor de casă, mânerul cuptorului și plăcile pentru tăiat pâine și alte alimente.

JULIUS RICHARD PETRI s-a născut în 1852 în Bremen, a studiat medicina, apoi a devenit asistentul lui Richard Koch. JULIUS RICHARD PETRI a rămas în istorie inventând, în 1887, vasul PETRI. JULIUS RICHARD PETRI a murit în 1921 tot în Germania, la Zeitz.

LOTO, LOTO 6/49. Report de peste 8,3 milioane de euro la LOTO 6/49. Miză mare și la Noroc