Kazahstanul acuză Rusia de neglijență în programul său spațial după prăbușirea unei rachete

Publicat: 15 02. 2012, 10:25
Actualizat: 16 02. 2012, 11:40
Kazahstanul, stat care găzduiește cosmodromul rus Baikonur, a acuzat, vineri, Rusia că nu depune suficiente eforturi pentru a asigura securitatea lansărilor sale spațiale la o zi după ce o rachetă rusă a căzut pe teritoriul statului.

Kazahstanul, stat care găzduiește cosmodromul rus Baikonur, a acuzat, vineri, Rusia că nu depune suficiente eforturi pentru a asigura securitatea lansărilor sale spațiale la o zi după ce o rachetă rusă a căzut pe teritoriul statului din Asia Centrală, relatează Reuters.

Nici o persoană nu a fost rănită după ce racheta de propulsie de tip Proton cu încărcătură toxică s-a prăbușit în apropierea orașului industrial Djezkazgan situat în centrul Kazahstanului.

Incidentul a ridicat o serie de întrebări cu privire la impactul ecologic și a determinat autoritățile kazahe să suspende toate lansările de rachete de tip Proton în cursul derulării anchetei.

Președintele kazah Nursultan Nazarbaiev se afla în regiune în momentul incidentului, situație care a alimentat reacția virulentă a Guvernului.

"Trebuie să ne pregătim pentru o serie de discuții serioase cu Rusia deoarece acest incident este scandalos", a declarat premierul Karim Masimov în cursul unei ședințe de Guvern în capitala Astana.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro

Â