Klaus Iohannis a decorat trupa Cargo cu „Meritul Cultural”, la 30 de ani de la înființare

Publicat: 07 12. 2015, 14:12

Decretul semnat de Iohannis, datat 1 decembrie, conferă Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Cavalar, categoria B „Muzica”, lui Adrian Armand Bărar, Adrian Gabriel Igrișan, Octavian Pilan, Ionuț Rovin Cârja, Florin Iuliu Barbu, membri ai formației Cargo, precum și impresarului Cosmin Petru Nicoară și lui Cătălin Richard Pulpă. Potrivit decretului, distincția a fost oferită „cu prilejul aniversării a 30 de ani de existență a formației Cargo, pentru contribuția deosebită la promovarea muzicii rock în România și îmbogățirea patrimoniului acestui gen muzical, pentru remarcabile interpretări muzicale”.

Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial de vineri, 4 decembrie, însă semnarea acestuia și conferirea distincției nu a fost anunțată de Administrația Prezidențială, așa cum se obișnuiește la astfel de evenimente.

Mai mult, nu a fost organizată nicio ceremonie de decorare la Palatul Cotroceni.

Potrivit uzuanțelor Administrației Prezidențiale, este posibil ca o astfel de ceremonie să fie organizată ulterior semnării decretului, deși, până în acest moment, nu a fost anunțată oficial.