Klaus Iohannis a primit înregistrarea interviului pentru șefia DIICOT. „Voi lua o decizie săptămâna viitoare”

Publicat: 13 05. 2015, 13:44

This browser does not support the video element.

Klaus Iohannis a declarat că este mulțumit de materialele primite de la CSM, pe care le-a solicitat înainte de a aproba sau a respinge numirea procurorului Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT.

„Am citit. Voi lua o decizie săptămâna viitoare. Am văzut filmul, înregistrarea in integrum”, a spus Iohannis, aflat în vizită la Institutul Cantacuzino.

Președintele Klaus Iohannis a cerut, luni, CSM, spre consultare, stenograma ședinței în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiției la șefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum și documentele avute în vedere în adoptarea Hotărârii prin care s-a dat aviz favorabil.

 Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a transmis , pe 6 mai, președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Daniel Horodniceanu în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), potrivit unui comunicat de presă al MJ.

Daniel Horodniceanu a primit, lunea trecută, avizul favorabil de la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ocuparea funcției de procuror șef al DIICOT, acesta primind cinci voturi „pentru” și două „împotrivă”.

Șase procurori au candidat pentru această funcție – adjunctul procurorului șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, cea care asigură interimatul postului de șef al DIICOT, Nicolae Lupulescu, procuror militar șef adjunct secție în cadrul Secției de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari, din Direcția Națională Anticorupție, Adrian Glugă, procuror șef al DIICOT Craiova, Ioana-Bogdana Albani, procuror șef în cadrul Serviciului de prevenire și combatere a criminalității informatice, de la Structura centrală a DIICOT, Cătălin Laurențiu Borcoman, șeful DIICOT Brașov și Daniel-Constantin Horodniceanu, procurorul șef al DIICOT Iași – aceștia fiind audiați în 18 martie la Ministerul Justiției.