Klaus Iohannis: Această moţiune de cenzură nu va trece. Eu sunt optimist

Publicat: 29 06. 2021, 16:45
Actualizat: 29 06. 2021, 16:45

This browser does not support the video element.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, în timpul citirii moţiunii de cenzură, că se declară optimist şi că aceasta nu o să treacă. Șeful statului a mai adăugat că membrii coaliţiei de guvernare au înţeles că şansa lor stă în unitate şi că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului este o ocazie bună să dovedească această unitate.

„Această moţiune nu va trece şi cred că acele zvonuri cum că unii care nu ar trebui să voteze, vor vota, eu cred în aşa ceva. Avem o coaliţie care a înţeles total că şansa lor este unitate şi acuma au foartea bună ocazie să dovedească această unitate. Eu sunt optimist”, a spus Klaus Iohannis marţi, după întrevederea cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, organizată de Preşedinţia portugheză la Consiliul Uniunii Europene.

Moțiunea, votată astăzi

În plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului este citită moţiunea de cenzură. Parlamentul urmează să dezbată şi să voteze tot marţi moţiunea inițiată de PSD.

Șeful PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că moţiunea de cenzură nu va avea niciun vot în plus faţă de voturile PSD şi AUR şi a subliniat că decizia coaliţiei este ca parlamentarii partidelor aflate la guvernare să fie prezenţi, dar să nu voteze.

Liderul PSD Marcel Ciolacu se arată însă încrezător în perspectiva moţiunii de cenzură a PSD, comparând situaţia cu cea a Elveţiei, căreia nimeni nu îi dădea şanse în partida cu Franţa, din optimile Euro-2020, disputată luni seară pe Arena Naţională, în urma căreia naţionala Franţei a fost eliminată.