Klaus Iohannis: Cum poate un infractor ca Dragnea să amenințe magistrați?

Publicat: 12 06. 2018, 15:03
Actualizat: 26 03. 2019, 04:37

„Pe bună dreptate s-au revoltat magistrații. Adică cum se trezește un politician, care mai este și INFRACTOR, să se ducă la televizor să amenințe acolo magistrații, după ce a convocat un miting mediocru anti-justiție? Este inadmisibil. De asta am spus că nu putem să lăsăm statul să intre într-o situație de incertitudine, să intrăm în derivă și să ne trezim că, în loc să consolidăm democrația românească, o ia așa, de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e sănătos, renunțăm la valori democratice”, a afirmat președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni. 

Asociația „Forumul Judecătorilor din România” a transmis luni o cerere către Consiliulul Superior al Magistraturii (CSM) în care îi cere instituției să ia măsuri pentru a apăra independența sistemului judiciar față de atacurile recente ale liderilor coaliției PSD-ALDE, în discursurile acestora de la mitingul organizat, sâmbătă 9 iunie, în Piața Victoriei.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, referitor la cererea depusă de „Forumul Judecătorilor din România” la CSM, că asociația nu are statut legal, fiind doar o platformă, un simplu blog.