Iohannis, despre revenirea la starea de urgență: Nu avem nevoie să închidem toată țara

Publicat: 09 10. 2020, 15:21
Actualizat: 06 04. 2021, 15:40
Klaus Iohannis: „Intrăm în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie” / Sursă Foto: Mediafax FOTO

Într-o conferință de presă susținută la sediul Institutului Național de Sănătate Publică, președintele Klaus Iohannis a spus că nu intenționează să susțină reimpunerea măsurii de intrare în stare de urgență. Acesta a subliniat că mizează pe respectarea măsurilor elementare de igienă și de purtare a măștii de protecție.

Klaus Iohannis: Cam toți specialiștii spun că masca este extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem o răspândire a virusului

În conferința de presă susținută la sediul Institutului Național de Sănătate Publică, președintele Klaus Iohannis s-a poziționat împotriva unor eventuale măsuri de reintrare în stare de urgență, spunând că dacă românii vor respecta regulile elementare de igienă și vor purta mască, răspândirea masivă a noului coronavirus ar putea fi stopată.

Acesta a spus că a discutat cu experții Institutului Național de Sănătate Publică, despre care a afirmat că sunt „oameni dedicați și foarte competenți, care se străduiesc să facă față unei situații foarte complicate.”

Iohannis a mai spus că dacă românii vor să aibă o viață normală, este necesar să se respecte regulile, precum purtarea măști sau atenția la igienă.

Președintele a mai declarat că a convenit, împreună cu celelalte autorități, să se înceapă lucrul la o metotologie pentru decizii mai rapide și mai eficiente în fiecare localitate.

Acesta a punctat că autoritățile vor putea să acționeze local acolo unde vor exista focare extinse, nefiind nevoie să se revină la măsuri radicale: „Nu avem nevoie să închidem toată țara. Dacă anumite spitale vor fi transformate sau nu e o decizie a MS, însă eu nu sunt adeptul măsurilor heirupiste. Nu vreau să ajungem la situațiile în care s-au instalat paturi de ATI dar nu a fost resursă umană. Deciziile trebuie luate cu cap. esursa umană trebuie gestionată cu grijă”, a spus președintele Klaus Iohannis.