Klaus Iohannis, despre soluția de clasare din dosarul „10 August”: Cei vinovați vor fi trași la răspundere

Publicat: 29 07. 2020, 20:35
Actualizat: 06 04. 2021, 18:10
Iohannis: Din 14 septembrie începe școala. Majoritatea elevilor merge efectiv la școală / Sursă FOTO: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, miercuri, despre clasarea dosarului „10 august”. Acesta a spus că are convingerea că justiția din România va face dreptate în acest dosar, părerea sa fiind că „ar fi de dorit să se găsească o clarificare mai profundă” în această speță.

Iohannis a spus că intervenția jandarmilor a fost exagerată

Președintele Klaus Iohannis a readus în discuție că în timpul desfășurării evenimentelor din 10 august 2018, el a afirmat că intervenția jandarmilor a fost „exagerată”.

„Atunci când a fost evenimentul „10 august” eu am avut o opinie foarte fermă, că măsurile luate de Jandarmerie au fost exagerate și, în consecință, au apărut diferite relatări, filmări și s-a constituit un dosar penal pe care l-a analizat DIICOT-ul. Eu am foarte mare încredere în sistemul de justiție din România și eu, împreună cu dumneavoastră, împreună cu multe milioane de români, ne-am luptat să păstrăm, să consolidăm independența justiției, adică niciun politician să nu se amestece în mersul dosarelor. Nici președintele. Și atunci nu pot să vă spun decât unele opinii personale și să îmi exprim convingerea că justiția din România va face dreptate și cei vinovați vor fi trași la răspundere”, a spus Iohannis.

Pe data de 15 iulie, procurorii DIICOT au anunțat că au fost clasate părți din dosarul „10 August”.

Iohannis, despre anunţul PSD privind depunerea unei moţiuni de cenzură: Un cinism inimaginabil. Nu există argumente obiective pentru a acuza Guvernul

Klaus Iohannis a atacat, miercuri, PSD, care a anunţat că va depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban, spunând că este „un cinism inimaginabil”, el fiind de părere că „nu există argumente obiective pentru a acuza Guvernul”.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, care este părerea sa despre anunţul PSD privind depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu există argumente pentru a acuza Guvernul Ludovic Orban.

Pur formal, moţiunea de cenzură este un instrument la îndemâna Opoziţiei atunci când Guvernul este acuzat de management defectuos. După părerea mea, acest Guvern Orban nu poate fi acuzat de management defectuos. S-a descurcat foarte bine (…). Argumente obiective pentru a acuza Guvernul, după părerea mea nu există”, a spus Iohannis.

Acesta a acuzat PSD că a anunţat că va veni cu o moţiune de cenzură pentru a câştiga „câteva voturi”.