Klaus Iohannis, după aprobarea PNRR: Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”

Publicat: 27 09. 2021, 19:57
Klaus Iohannis, după aprobarea PNRR / Sursă Foto: Mediafax Foto - Ilustrativ

În cadrul vizitei Ursulei von der Leyen la București, prilej cu care a fost semnat și Planul Național de Redresare și Reziliență al României, președintele Klaus Iohannis a făcut câteva declarații. Șeful statului a subliniat că actuala clasă politică are o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”

Președintele a afirmat că Finalizarea PNRR și aprobarea de Comisie este doar o victorie de etapă, iar greul de abia acum începe.

„Salut anunțul făcut de doamna Von der Leyen despre PNRR, care a primit undă verde de la Comisia Europeană, chiar astăzi. Aprobarea sa reprezintă un moment simbolic. Acest plan este rezultatul unui dialog intens cu Comisia Europeană, dar și a unui efort colectiv instituțional fără precedent.

Finalizarea PNRR și aprobarea de Comisie este doar o victorie de etapă. Am făcut un pas important către ceea ce vrem să realizăm în România în anii următori. Provocările majore încep abia de-acum. Implementarea la timp a măsurilor este esențială. Vreau să fim pregătiți pentru etapa cea mai importantă. Demararea și mai ales, a reformelor pe care ni le-am asumat. Accesând aceste fonduri putem schimba România în profunzime, putem construi o țară așa cum ne dorim.

(…)

Acesta este abia începutul. Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României (…) Este o șansă pe care nu avem voie să o ratăm, de a lăsa generațiilor viitoare o Românie profund modernizată (…)”, a declarat Iohannis.