Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni

Publicat: 27 05. 2018, 12:02

„În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăiesc în țară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă și mai aproape unii de alții, legați de aceeași dragoste de țară, de aceeași limbă și de aceleași datini. Numeroasa diasporă românească contribuie la promovarea identității noastre, fiecare român fiind un purtător de mesaj al culturii și al obiceiurilor noastre. Instituțiile statului român au datoria să redea încrederea românilor de pretutindeni în țara lor. Doar astfel, românii pot reveni acasă pentru a-și pune în slujba comunității toate aptitudinile, mentalitatea înnoită și experiența dobândită în străinătate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Românii puternice”, se arată în mesajul președintelui.

Pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni în acest An Centenar, Klaus Iohannis a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, un grup de români care dețin funcții publice în țările de reședință, subliniind importanța implicării lor în comunitățile în care trăiesc.

„În acest An Centenar, în fața atâtor provocări cotidiene, sunt tot mai potrivite spusele marelui Nicolae Titulescu: «Nu se poate ca ceea ce a conceput mintea românească, ca ceea ce a simțit inima românească, să nu poată înfăptui energia românească. La mulți ani, români de pretutindeni!”, se mai arată în mesaj.